Friday, March 8, 2013

Blogosfäär

Blogimismotiivide hulk on tänapäeval päris lai. Jagaksin need suuremas paanis kaheks: suletud ja avatud blogid. Suletud blogisid kirjutatakse ainult enda tarbeks - oma mälestuste kirja panemiseks või lihtsalt mõtete ülesmärkimiseks. Avalikke blogisid peetakse enamasti selleks, et teistega midagi jagada. Avatud blogisid võiks omakorda jagada näiteks järgnevalt:
  • Oma elu jagamine teistega. http://peregasoome.blogspot.fi/ - kirjeldab ühe perekonna kolimist Soome ja annab nõuandeid kuidas sealst bürokraatiaga toime tulla
  • Mingit kindla valdkonda või hobi käsitlev blogi. Väga populaarsed on siin fotoblogid, kus piltide juurde kirjutatakse ka natuke tausta (koht, saamislugu jne). Näiteks http://blog.moment.ee/, http://triinkokkab.blogspot.fi/.
  • Mingi probleemi ja selle lahendamise jagamine teistega. Näiteks IT-alased probleemid lahendustega või tervisenõuanded. http://sharepoint.microsoft.com/blog/Pages/default.aspx
  • Oma vaadete, poliitika või maailmavalu väljaelamise blogid. Siia võiks liigitada nö poliitilised blogid a'la Edgard Savisaar aga ka Inno ja Irja kohvik (ehkki see blogi võiks täitsa omaette kategooria ja diagnoosi alla käia).
  • Firmade või asutuste blogid. Blogid, kus firmad või asutused jagavad informatsiooni ja reklaamivad ennast.

No comments:

Post a Comment