Monday, April 8, 2013

Vaba tarkvara

Et kõik ausalt ära rääkida, siis ise olen täiesti tavaline Windowsi kasutaja. Kokkupuuted vaba tarkvaraga on olnud üsna põgusad.

Esimene kogemus oli kunagi üheksakümnendatel kui sai proovitud tööarvutisse teiste kiitmise peale mingi graafilise kasutajaliidesega Linux installida. Tollal vajas see siiski üsna põhjalikku eeltööd ja erinevate pakettide õiges järjekorras kompileerimist ja paigaldamist. Kasutasin seda mõnda aega programmeerimiseks kuid kuna mõned mugavad programmijupid sealt siiski puudusid, siis vajus tasapisi Windowsi peale tagasi.

Teine kogemus, mida olen proovinud, on GIMP graafikaprogramm. Esimesed versioonid olid Windowsi jaoks siiski suht toored ja jooksid tihti kokku. Võimaluste poole tundus siiski tegemist olevat üsna kasutatava tootega, kuid probleemiks oli siiski ebastabiilsus.

Kolmas ja ka kõige edukam minu puhul on olnud OpenOffice kasutamine. Kasutan seda arvutis, kuhu ei ole tahtnud Officet installida ja seal olen OO-ga saanud kõik vajalikud dokumendid ja tabelid loodud ja salvestatud.

No comments:

Post a Comment